Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка P0115

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка P0115

Здравейте, вчера както си карах колата от подписа, и ми светна лампичката която е като микрофон, намира се на обортомера горе най в дясно над лампата за акумулатора и маслото.

Днеска сутринта направих една диагностика с лаптопа и видях грешка P0115, потърсих в интернет и се оказа датчика на термостата. Като се има в предвид, че термостата го смених преди 3 месеца, но оставих датчика от стария термостат, дали е дал фира вече.

Може ли съвет да сменям ли датчика, или проблема може да се окаже по голям.

Мерси
    Attached Files
    Without heart we would be mere machines

Изтрий грешката и продължавай да караш.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Здрасти колега,първо в заглавието си писал P0015,а всъщност грешката ти е P0115 и тя гласи следното:

Р0115 Неизправност във веригата на датчика на температурата на охлаждащата течност
      на двигателя

както е казал колегата трий и чакай да видиш дали ще удари пак,това е датчика на термостата,Успех,провери за всеки случай буксата изключи я и я разгледай да не е зеленясала,закачи я пак и това за сега иначе е заминал датчика,но Направи интервенцията без контакт!
      Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
      Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Разбира се нищо не ти пречи като изключиш буксата на датчика, да я пръснеш с контактен спрей, дори и да не ти изглежда окислена. Имам вече няколко случая, в които това помогна.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Що не видиш в измерените стойности , какво показва тоя датчик . После чисти букси , пръскай със спрейове .
          LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
          LANCIA THEMA 2.0 8V
          ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
          ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

Като загрее колата, виж какво е показанието на таблото и какво е показанието на лаптопа!
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Преди малко бях долу с лаптопа да изчистя грешката, също така бутнах и буксата на датчика на термостата, ще покарам известно време и ще видя как ще продължат нещатата.

ПС: Като си сменях термостата, и съм сложил новия датчик не старият от предния термостат. И сега като гледах новия датчик не ми са струва някак си надежден като старият. Ако пак даде тази грешка, ще взема да сложа оригиналният датчик на Бош.

@haljscho:
              Добре колега ще взема да направя тази манипулация скоро и ще пиша.

Мерси

Comment

Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                Преди малко бях долу с лаптопа да изчистя грешката, също така бутнах и буксата на датчика на термостата, ще покарам известно време и ще видя как ще продължат нещатата.

ПС: Като си сменях термостата, и съм сложил новия датчик не старият от предния термостат. И сега като гледах новия датчик не ми са струва някак си надежден като старият. Ако пак даде тази грешка, ще взема да сложа оригиналният датчик на Бош.

@haljscho:
                Добре колега ще взема да направя тази манипулация скоро и ще пиша.

Мерси
                Новите повечето пъти подават грешни стойности особено към уреда в купето.....
                Сложи си оригиналния!
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                  Новите повечето пъти подават грешни стойности особено към уреда в купето.....
                  Сложи си оригиналния!
                  мдааа аз моя термос като го сменях си сложих моя си 14-г датчик и всичко е перфектно
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=6
                    на тази картинка тука съм отбелязал този датчик като номер 2. него трябва да смениш. той дава информация на компютъра колко градуса е антифриза. на мен ми светкаше като беше много студено. от както го смених не е светкала грешката.
                    JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=6
                      на тази картинка тука съм отбелязал този датчик като номер 2. него трябва да смениш. той дава информация на компютъра колко градуса е антифриза. на мен ми светкаше като беше много студено. от както го смених не е светкала грешката.
                      Колега моя термостат е с 1 датчик

Comment

Колеги вече 1 месец се тормозя със същия проблем. P0115. Грешката ми излиза и след 2 дена изчезва. това вече се случва за 3-ти път. Освен съветите за Контактен спрей някой може ли да ми каже каква стойност трябва да измеря на датчика с мултицет да съм сигурен преди да отида към магазина за нов ?

П.с. Колата е алфа 147 1,6 2002г.

П.С. 2: възможно ли е термостата да е загинал а датчика да е добре ? сега се сетих че когато карам на дълги разстояния ми се е случвало температурата да пада под 90 градуса (примерно 80)
                        Last edited by consol; d.m.y г., 13:31.

Comment

Ето измерени стойности при мен, ако могат да ти послужат за ориентир. Предполагам, че не е нещо много по-различно и при 147.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...08&postcount=9

Ако температурата пада много в движение, може и термостатът да не е наред, но едва ли той е причината за грешката. Според мен, тя има електрически характер.
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:35.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X